Detektor úniku hořlavých plynů GS869, alarm 85dB

Detektor úniku hořlavých plynů GS869, alarm 85dB

Detektor úniku hořlavých plynů GS869, alarm 85dB

Detektor úniku hořlavých plynů EMOS GS869 slouží k indikaci úniku hořlavých plynů (zemní plyn, metan, propan, butan). Detektor je vhodný pro místa s instalovanými plynovými spotřebiči jako jsou kotelny, kuchyně atd. Napájení 230V.

...Více

Výrobce: Emos

Číslo zboží: 23689

Dostupnost hlavní sklad:

  • Do 48 hodin

959 Kč
Vč. DPH
Počet
favorite_border Přidat do seznamu přání favorite Přidat do seznamu přání
příloha Návod příloha Prohlášení o shodě

Detektor plynu EMOS GS869 slouží k indikaci úniku hořlavých plynů (zemní plyn, metan, propan, butan). Ochrání vás před rizikem výbuchu a následného požáru na celých 5 let. Jednoduché zařízení, které snadno nainstalujete do své domácnosti nebo karavanu vám dodá na jistotě, že je s vašimi plynovými spotřebiči vše v pořádku.

Detektor plynu je vybaven hlasitou sirénou a barevnými LED diodami. Abyste měli úplnou jistotu, že je zařízení v provozu, můžete funkčnost alarmu kdykoliv jednoduše otestovat stisknutím tlačítka TEST/HUSH. Pokud je vše v pořádku, zelená dioda bude svítit a červená dioda bude blikat. Ozve se také akustický signál.

Nefunguje-li zařízení správně, včas vás na to každých 30 vteřin upozorní hlasitým pípnutím a rozsvícením žluté a zelené LED diody.

Nespornou výhodou detektoru plynu GS869 je to, že jej po instalaci jednoduše připojíte do sítě 230 V. Zařízení se poté během 3 minut adaptuje a pak už je plně připraveno k provozu. V průběhu následujících 5 let se tak nemusíte starat o pravidelnou výměnu baterií, jako je tomu v případě jiných typů detektorů. Postačí, když budete v doporučených intervalech testovat funkčnost celého zařízení.

Montáž a vhodné umístění:
Detektor plynu je určený pro montáž na zeď nebo pro volné umístění kdekoliv v místnosti. Pro jednoduché zavěšení slouží montážní deska, kterou pomocí vrutů připevníte na zeď. Funkční detektor poté jednoduše nasadíte na montážní desku na k tomu určené fixační výstupky. Váš detektor plynu GS869 je poté plně připraven k použití.

Detektor plynu doporučujeme instalovat do všech místností, ve kterých hrozí riziko úniku plynu. Například v kuchyni a v kotelně. Zemní plyn je lehčí než vzduch a má tendenci stoupat nahoru a zaplnit všechny prostory, které jsou nad místem úniku. Detektor proto v ideálním případě instalujte přímo nad místo pravděpodobného úniku.

Detektor plynu EMOS GS869 získal známku kvality od prestižní britské společnosti BSI (British Standards Institution). Ta ve svých laboratořích testuje bezpečnost a kvalitu výrobků z celého světa. Jakmile produkt úspěšně projde všemi náročnými zkouškami, získá unikátní BSI KM číslo (v tomto případě KM 642335). Podle něj si můžete kdykoliv ověřit pravost této mezinárodní ochranné známky.

Technické parametry:
Napájení: 230 V AC
Spotřeba: <4W
Typ senzoru: polovodičový
Barva: bílá
Hlasitost signalizace: >85 dB ve vzdálenosti 1 m
typ signalizace optická i zvuková
Krytí: IPX2D
Provozní teplota: -10 °C až 40 °C
Provozní vlhkost: 0–95 %
Typ instalace: montáž na zeď nebo volně stojící (součástí balení montážní sada na zeď)
Životnost: 5 let
Rozměr: 117,4 × 77,4 × 36,3 mm
Hmotnost: 239 g
Napájecí kabel se zástrčkou: 1,5 m

Parametry

Krytí
IP X2
Barva
bílá
Napájení
230 V
Použití
únik hořlavých plynů
Přívodní kabel
1,5 m
Materiál
kov - plast

Produkt přidán k porovnání

Success
Zobrazit porovnání