Nabíječka autobaterií 6/12V 4A

Nabíječka autobaterií 6/12V 4A

Nabíječka autobaterií 6/12V 4A

Nabíječka autobaterií EMOS N1014 6/12V s výstupním proudem 4A je inteligentní nabíječka určená pro automobily, motocykly, záložní akumulátory. Nabíjí olověné aku WET (kyselinové), MF (bezúdržbové), záložní akumulátory VRLA, AGM, GEL i EFB s napětím 6 nebo 12 V a kapacitou 1,2–120 Ah.

...Více

Výrobce: Emos

Číslo zboží: 4630

Dostupnost hlavní sklad:

  • Do 48 hodin

1 055 Kč
Vč. DPH
Počet
favorite_border Přidat do seznamu přání favorite Přidat do seznamu přání
příloha Návod příloha Prohlášení o shodě

Nabíječka autobaterií EMOS N1014 6/12V s výstupním proudem 4A, kromě nabíjení i udržuje akumulátor v trvale nabitém stavu. Nabíječka disponuje pamětí, při výpadku napájení si pamatuje režim nabíjení, pokračuje po obnovení napájení. Výhodou je možnost trvalého připojení k nabíjenému akumulátoru–udržovací režim.

Vhodná k nabíjení dalších bezúdržbových akumulátorů s napětím 6/12 V a kapacitou 1,2–120 Ah. Nabije všechny MF akumulátory (bezúdržbové), WET (kyselinové, s kapalným elektrolytem), VRLA (s absorbčním skleněným separátorem), AGM i GEL (s gelovým elektrolytem absorbovaným v separátorech).

Má celkem 4 režimy nabíjení – 6 V, „motocykl“, 12 V a „chladné počasí“. Ihned po zapojení sama diagnostikuje typ připojeného akumulátoru, zásluhou interního počítače, a vybere vhodný režim. Ten si můžete rovněž sami nastavit pomocí tlačítka MODE.

Inteligentní diagnostika:
Nabíječka umí zhodnotit, v jakém stavu se baterie nachází. Na základě toho určí vhodnou rychlost a intenzitu nabíjení, aby se nové baterie dobíjely do plna a ty starší se zase zbytečně nepřebíjely. Pro představu, akumulátor v autu na benzín nabije na 80 % už za 12 hodin. Zároveň se přizpůsobí i jakémukoli počasí. Za chladného dne zvýší napětí až na 14,7 V, čímž zefektivní nabíjení. Naopak při teplotách nad 40 °C sníží svůj výkon, aby nedošlo k přehřátí akumulátoru ani nabíječky.

Kromě bezchybné diagnostiky a automatického spuštění i ukončení dobíjení vyniká také tzv. kapkovým nabíjením (udržovacím režimem akumulátoru). Udržovací nabíječku necháte připojenou nonstop – sama pozná, kdy je potřeba dodat akumulátoru trochu více energie. Díky tomu zajistíte své autobaterii delší životnost i větší výkon, a bude vždy připravená na start.

Režim desulfatace:
Nedostatečně nabité nebo úplně vybité olověné akumulátory se už po pár dnech poškozují – ztrácí své maximální napětí i výkon (vlivem tzv. sulfatace). V mnohých případech trvale. Naštěstí tato nabíječka je natolik inteligentní, že intenzivními pulzy elektřiny dokáže nastartovat proces tzv. desulfatace, čímž lehce poškozené baterie vrátí do původní kondice.

Ochrana proti zkratu a přepólování:
Přestože k nabíječce získáte podrobný návod k použití, každý se může jednou splést. Z toho důvodu je nabíječka EMOS N1015 vybavená ochranou proti zkratu a přepólování. Jakmile její červenou (+) a černou svorku (-) připojíte ke špatným pólům baterie, rozsvítí se červeně LED dioda signalizující poruchu a nabíjení se nespustí.

Obsah balení: nabíječka N1014 (s 1,8 m dlouhým přívodním kabelem), manuál

Technické parametry:
Indikace nabíjení: LED
Krytí: IP65
Nabíjení: 6 V (1,2 Ah–14 Ah), 12 V (1,2 Ah–120 Ah)
Určeno pro: auto, moto, záložní aku, olov. aku WET (kyselin.), MF (bezúdržbové), VRLA, AGM i GEL a 12,8 V LiFePO4
Režim desulfatace: ano
Řízení nabíjení: řízeno interní MCU, diagnostikuje připojený aku a automaticky jej nabíjí, udržuje, brání přehřátí
Program pro chladné počasí: ano
Udržovací režim: ano
Nabíjecí napětí: 7,3 V/14,4 V/14,7 V
Nabíjecí proud: 0,8 A +/-10 % / 3,0 A +/-10 % / 4,0 A +/-10 %
Výstupní proud: 4 A max.
Vstup: 220–240 V AC/50 Hz/600 mA
Nabíjecí kabel: 1,8 m je ukončený svorkami
Ochrana proti zkratu a přepólování: ano
Kroků nabíjení: 7
Hmotnost: 526 g

Parametry

Max. proud
4 A
Barva
černá - červená
Napájení
230 V
Přívodní kabel
1,8 m
Výstupní napětí
6 / 12 V
Počet svorek
2

Příslušenství

Produkt přidán k porovnání

Success
Zobrazit porovnání