Vypínač ELHARD RONDO č.1 s kulatým rámečkem, bílý

Vypínač ELHARD RONDO č.1 s kulatým rámečkem, bílý

Vypínač ELHARD RONDO č.1 s kulatým rámečkem, bílý

Kompletní jednopólový vypínač č.1 Elhard RONDO v bílé barvě je vypínač kulatého tvaru. Součástí balení je kulatý plastový rámeček RONDO o průměru 100mm.

...Více

Výrobce: Elhard

Číslo zboží: 22794

Dostupnost hlavní sklad:

  • U dodavatele

99 Kč
Vč. DPH
Počet
favorite_border Přidat do seznamu přání favorite Přidat do seznamu přání

Kompletní kulatý vypínač Elhard RONDO řazení č.1 v bílé barvě je jednopólový vypínač s montáží do elektroinstalační krabice typ 68. Uchycení přístroje pomocí čelistí a šroubů. Připojovací vodiče jsou upevněny šroubovací svorkou. Pro uchycení do krabic doporučujeme zakoupit samořezné vruty 3x13 mm, sada 2 ks.

Jedná se o cenově zvýhodněný set, který obsahuje:
- 1ks bílý vypínač RONDO č.1 (č. zboží: 25094)
- 1ks bílý kulatý rámeček RONDO (č. zboží: 25074)

V případě instalace do vícenásobných rámečků, doporučujeme zakoupit vypínač č.1 bez rámečku, který vyjde levněji.

Více o řadě ELHARD RONDO:


Dvojitý vypínač RONDO ELHARD s kulatým plastovým rámečkem


Pro řadu RONDO od Elhard jsou typické kulaté přístroje, které je možné doplnit kulatými nebo hranatými krycími rámečky RONDO. Výběrem kulatých rámečků zdůrazníte celkový kulatý tvar, pokud toužíte po netradičním spojení, pak kombinací rovných linií hranatého rámečku s kulatým přístrojem zaručeně upoutáte pozornost. Krycí rámečky nabízíme buď v designovém skleněném nebo plastovém provedení. U designových skleněných rámečků je kulatý tvar přístroje zdůrazněn ještě vnitřním chromovým rámečkem.

Výběr 3 krycích rámečků RONDO:

K přístrojům Elhard RONDO můžete dokoupit 3 různé typy krycích rámečků. Obr.1: Dvojitý vypínač RONDO ve skleněném rámečku; obr.2: v hranatém plastovém rámečku; obr.3: v kulatém plastovém rámečku.

rondo-bila-skleneny-ramecek.jpg rondo-bila-plastovy-ramecek.jpg 


Kulaté přístroje RONDO se dodávají bez krycího rámečku a nabízíme 2 barevné varianty: RONDO bílá a RONDO antracit, které lze vzájemně kombinovat a vytvářet zajímavé kombinace. V nabídce jsou všechny základní vypínače a přepínače, zásuvka 230V/16A, venkovní zásuvka IP44, žaluziový ovladač, stmívač osvětlení, zvonkové tlačítko, TV/SAT zásuvka nebo internetová a telefonní zásuvka. Designová řada vypínačů a zásuvek RONDO nabízí netradiční kombinace tvarů i materiálů, kvalitní provedení, dlouhou životnost, a to vše za skvělou cenu.

Vícenásobné instalace RONDO:

U všech 3 typů krycích rámečků nabízíme jednoduché až pětinásobné rámečky RONDO, které je možné instalovat vodorovně i svisle. Kulaté krycí rámečky jsou pouze plastové, u hranatých rámečků je možné vybrat plastové nebo skleněné provedení. Obr.1: Ukázka trojnásobné instalace RONDO v hranatém skleněném rámečku; obr.2: v hranatém plastovém rámečku; obr.3: v oválném plastovém rámečku.

Ukázka vícenásobné instalace ve skleněném rámečku RONDO   Ukázka vícenásobné instalace v plastovém hranatém rámečku RONDO

Ukázka vícenásobné instalace v oválném plastovém rámečku


Demontáž vypínače Elhard RONDO:

Pro rozebrání vypínače je nutné nejprve sundat plastové krytky kolébek. Postupujte jemně a opatrně, abyste krytky ani rámeček nepoškrábali. Použití plastových předmětů a zvlášť opatrný postup doporučujeme zejména u chromových rámečků. Použijte např. starou plastovou kreditní kartu, kterou krytky snadno sejmete (obr.1a,1b). Poté je nutné odstranit vnitřní černý rámeček, který drží krycí rámeček v přístroji. K tomuto použijte např. plochý šroubovák, který opatrně vsuňte pod vnitřní rámeček a jemným zatlačením rámeček vycvaknete z přístroje (obr.2). Vnitřní černý rámeček je k přístroji přichycen celkem na 4 místech, proto je nutné tento krok zopakovat v každém rohu.

Odstranění krytek vypínače Odstranění krytek vypínače Odstranění vnitřního černého rámečku


Technické parametry:

Napětí: 230 V
Maximální proud: 10 A
Druh připojení: šroubová svorka
Druh ovládání: kolébka
Krytí: IP20
Barva: bílá lesklá
Materiál: kov, plast
Typová řada: Rondo
Rozměry: 100 x 100 x 44 mm (včetně rámečku)
Montážní hloubka: 31 mm

Schéma zapojení jednoduchého vypínače č.1:

Schéma zapojení vypínače č.1

Parametry

Max. proud
10 A
Krytí
IP 20
Barva
bílá
Provedení
č.1
Napětí
230 V
Materiál
kov - plast
Typová řada
Rondo
Montáž
instalační krabice
Rozměry
Ø 100 mm
Tvar
kulatý
Svorky
šroubové

Příslušenství

Produkt přidán k porovnání

Success
Zobrazit porovnání