Potrubní ventilátor s časovačem Dalap AP PROFI 200 Z - silnější motor

Profesionální ventilátor do potrubí Dalap AP PROFI 200 Z s časovačem

Potrubní ventilátor s časovačem Dalap AP PROFI 200 Z - silnější motor

Potrubní ventilátor Dalap AP PROFI 200 Z s časovým spínačem do potrubí průměru 200 mm je určen k odsávání vzduchu z bytových a nebytových prostor, jako jsou kuchyně, koupelny, toalety, kanceláře, prodejny apod.

...Více

Výrobce: Dalap

Číslo zboží: 9685

Dostupnost hlavní sklad:

  • Skladem

4 439 Kč
Vč. DPH
Počet
favorite_border Přidat do seznamu přání favorite Přidat do seznamu přání
příloha Prohlášení o shodě příloha Návod k použití

Potrubní ventilátor je určen k odsávání vzduchu z bytových a nebytových prostor, jako jsou kuchyně, koupelny, toalety,  kanceláře, prodejny apod. Ventilátor je vhodný na připojení do potrubí s vyšší tlakovou ztrátou a dosahuje velkého průtoku vzduchu při současném dodržení nízké hlučnosti. Díky svým technickým parametrům je určen pro odsávání v potrubních rozvodech do 10 metrů.

Ventilátor je vybaven dvouotáčkovým motorem s kuličkovými ložisky, což jej předurčuje k využívání v nepřetržitém provozu. Speciálně navržená konstrukce těla ventilátoru umožňuje jeho jednoduchou montáž, demontáž a servis bez použití speciálních nástrojů. K ventilátoru je možné připojit přepínač, kterým lze ovládat rychlosti ventilátoru (nízká/vysoká) nebo lze místo přepínače připojit regulátor.

 

Snadná instalace ventilátoru:

V případě potřeby vyjmutí ventilátoru z již hotového rozvodu například z důvodu kontroly a nebo vyčištění, je ventilátor uzpůsoben tak, aby nebylo potřeba nic rozebírat a šel jednoduše vyjmout. Není zapotřebí použití dalších speciálních nástrojů.

U ventilátoru se povolí zajišťovací lišty a po jejich odstranění je možné bez problémů ventilátor vyjmout z pouzdra. Po servisu nebo připevnění pouzdra na požadované místo, vrátíme ventilátor a zajistíme lištami.

 

  

 

 

Vybavení:

Kuličková ložiska prodlužují životnost ventilátoru z 5.000 na 40.000 provozních hodin. Ventilátor s kuličkovými ložisky doporučujeme, pokud je ventilátor instalován do stropu nebo bude využíván k častému či nepřetržitému provozu.

Časový spínač je možné nastavit na dobu doběhu v rozmezí 2 - 30 minut. Ventilátor poté funguje tak, že se připojí například k osvětlení na WC a pokud se rozsvítí, tak se ventilátor rozeběhne a když se zhasne, začíná se odpočítávat nastavený interval.

 

Orientační výpočet ventilátoru jsme pro Vás připravili zde: VÝPOČET VENTILÁTORU

 

Zapojení ventilátoru:

Svorkovnice u ventilátoru obsahuje 4 svorky N (nulový vodič), L (fáze, menší rychlost), L1 (fáze, větší rychlost) a LT (ovládací vodič fáze - jakmile se na svorce objeví napětí, ventilátor se spustí a po odpojení napětí se začíná odpočítávat nastavený čas).

K ventilátoru tedy musí vést 3 vodiče - trvalé napětí (nula a fáze) a ovládací vodič, který připojíme například k osvětlení v místnosti a ventilátor poté funguje takto: V místnosti se rozsvítí a ventilátor se spustí. Jakmile se zhasne, tak na svorce LT již není napětí, ale ventilátor stále běží. Začíná doběh dle nastaveného času. Pokud by se v tomto čase opět rozsvítilo, tak po zhasnutí začíná běžet znovu celý nastavený interval. Pokud není požadováno, aby ventilátor běžel při každém rozsvícení, lze pro ventilátor připravit samostatné tlačítko a v případě potřeby se tlačítko stiskne a ventilátor poběží na požadovanou dobu.

 

Doporučené příslušenství:

Nezbytnou součástí k zapojení ventilátoru je napájecí kabel, který je nutné dokoupit.

Regulátor otáček slouží k regulaci výkonu ventilátoru a nahrazuje integrovaný přepínač rychlostí.

Čidlo vlhkosti po dosažení nastavené relativní vlhkosti (RH) automaticky zapne připojený ventilátor.

 

100% kompatibilita s našim potrubím = bezproblémová a rychlá instalace:

Ventilátor je plně kompatibilní s potrubím stejného průměru - PVC, PVC flexi, AL flexiEuro AlSpiro izolované potrubí. Potrubí lze nasunout přímo na ventilátor bez jakékoliv redukce.

potrubí

Parametry

Průměr
Ø 200 mm
Průtok vzduchu
830 / 1040 m³/h
Kuličková ložiska
ano
Vyšší výkon
ano
Teplota max.
60 °C
Otáčky
1915/2380 ot./min
Statický tlak
275/349 Pa
Akustický hluk
39/45 dB/3m
Krytí
IP X4
Napájení
230 V
Příkon
76/108 W
Jmenovitý proud
0.34/0.48 A
Váha
4.00 kg
Časový spínač
ano
Termostat
ne
Přepínač otáček
ano
Materiál
kov - plast
Typová řada
AP

Příslušenství

Produkt přidán k porovnání

Success
Zobrazit porovnání