Krbový ventilátor s termostatem DALAP FN 125

Krbový ventilátor DALAP FN 125

Krbový ventilátor s termostatem DALAP FN 125

Ventilátor krbový s termostatem DALAP FN 125 je určen k rozvádění teplého vzduchu z topeniště krbu do obytných prostor. Vybaven tepelně a akusticky izolovaným ventilátorem, s regulovatelným termostatem v rozpětí teploty 0 - 90 °C, pro potrubí průměru 125 mm.

...Více

Výrobce: Dalap

Číslo zboží: 4395

Dostupnost hlavní sklad:

  • Skladem

4 209 Kč
Vč. DPH
Počet
favorite_border Přidat do seznamu přání favorite Přidat do seznamu přání

Krbový ventilátor Dalap FN 125, Ø 125 mm

Ventilátor je určen k rozvádění teplého vzduchu z topeniště krbu do obytných prostor. Vybaven tepelně a akusticky izolovaným ventilátorem vhánějícím vzduch, termostatem, který při zjištění nastavené teploty vzduchu ventilátor samočinně zapne (rozpětí teploty 0 °C - 90 °C). Při ukončení topení (nepřichází teplý vzduch) se ventilátor sám vypne. Tento termostat je regulovatelný, lze tedy nastavit teplotu, při které se ventilátor zapne a vypne.

funkce
V praxi to potom funguje takto: zatopíme v krbu, po chvilce se ventilátor sám zapne, protože k němu dorazil teplý vzduch. Regulátorem můžeme ručně měnit otáčky ventilátoru (není součástí). Přes den máme otáčky nastaveny na vyšší, pokud jdeme spát, tak je můžeme snížit. Jakmile oheň v krbu vyhasne, termostat ventilátor úplně vypne.

Zpracování
Tělo ventilátoru je z pozinkované oceli s tepelně i zvukově izolačním materiálem. Navržen k připojení na kruhové potrubí pevné nebo ohebné. Tento typ patří k nejprodávanějším a je vyhledáván díky své nízké hlučnosti při zachování výkonnostních parametrů.

Zapojení ventilátoru
Zapojení vyžaduje odbornou znalost v oblasti elektroinstalace. Při špatném zapojení hrozí nebezpečí úrazu elektrickým proudem či poškození ventilátoru. K zapojení potřebujete malý plochý šroubovák a 10 minut volného času. Po rozmontování přípojné krabičky naleznete svorku se třemi kabely. Na vnitřní straně víčka, hned pod volnými piny, najdete schéma zapojení ventilátoru.

Parametry

Průměr
Ø 125 mm
Průtok vzduchu
400 m³/h
Kuličková ložiska
ne
Teplota max.
150 °C
Otáčky
1300 ot./min
Statický tlak
124 Pa
Akustický hluk
42 dB/3m
Krytí
IP X2
Příkon
108 W
Jmenovitý proud
0.81 A
Váha
4.50 kg
Materiál
kov
Typová řada
FN

Příslušenství

Produkt přidán k porovnání

Success
Zobrazit porovnání