Plastová kondenzační jímka 150 mm pro odvod vody z ventilačního potrubí

Plastová kondenzační jímka 150 mm pro odvod vody z ventilačního potrubí

Plastová kondenzační jímka 150 mm pro odvod vody z ventilačního potrubí

Kondenzační jímka Ø 150 mm s trubkovým závitem G 1/4” vyrobená z kvalitního plastu je určena pro odvod nahromaděného kondenzátu vznikajícího srážením vody uvnitř ventilačního potrubí.

...Více

Výrobce: Dalap

Číslo zboží: 18878

Dostupnost hlavní sklad:

  • Skladem

650 Kč
Vč. DPH
Počet
favorite_border Přidat do seznamu přání favorite Přidat do seznamu přání

Popis produktu:

 

Kondenzační jímka nebo také sběrač s odvodem kondenzátu se primárně používá ve ventilačním potrubí Ø 150 mm pro odvod nežádoucí sražené vody ze systému. K tomuto jevu dochází hlavně na místech, kde je velký rozdíl teplot.

Příkladem může být odvod výparů z kuchyňské digestoře prostřednictvím plastového ventilačního systému, který vede skrz střechy. V tomto případě je pouhá izolace potrubí neúčinná, studený vzduch stále proniká do ventilačního systému a to hlavně, když je odsavač par vypnutý. V tomto případě je vhodné použití kondenzační jímky Dalap KA 150 o průměru 150 mm jako součást potrubí. Jímka vzniklý kondenzát zachytí a následně postupně odvede pryč. Pokud to podmínky vzduchotechnického systému vyžadují, je možné po trase umístit více těchto kondenzačních jímek.

Jímka je vybavena trubkovým závitem G 1/4”, který je možné napojit, při vhodném zredukování, na jakýkoliv vodovodní systém. Pro usnadnění montáže je jímka dodávána s 90° kolenem, na které je možné připojit hadici s otvorem o průměru 8 mm.

Kvalitní materiál s vysokou odolností vůči UV záření zajišťuje dlouhou životnost.

Samotná montáž je velmi snadná, stačí pouze zasunout jímku do ventilačního potrubí Ø 150 mm bez použití složitého nářadí a spoje utěsnit lepící páskou nebo silikonem.

Parametry

Průměr
Ø 150 mm
Barva
bílá
Materiál
PVC

Příslušenství

Produkt přidán k porovnání

Success
Zobrazit porovnání